تراکنشها چگونه کار میکنند؟
بیت کوین چیست؟ پارت ۲ : تراکنشها پس از آنکه توسط نودها معتبر شناخته شدند، در محلی به نام مِمپول (mempool) منتظر میمانند تا فرایند تایید شدن را طی کنند. برای درک بهتر چگونگی کار کردن تراکنشها در شبکه بیت کوین بهتر است آن را با یک مثال توضیح دهیم. ممپول را میتوانیم ایستگاه اتوبوسی فرض کنیم که مسافرانش (تراکنشها) منتظر آمدن اتوبوس هستند تا آنها را به مقصد برسانند (تایید کنند). رانندگان اتوبوس همان ماینرها یا استخراجکنندگان هستند که پس از وارد شدن به ایستگاه، تا جایی که میتوانند اتوبوس خود را از این مسافران پر میکنند. اتوبوسها نیز در این مثال نقش بلاکها را در شبکه بیت کوین دارند.
البته این مثال را باید کمی تغییر دهیم تا شرایط واقعی شبکه را نشان دهد. یک مسافر میتواند به طور همزمان در چند اتوبوس نشسته باشد. همانطور که یک تراکنش بیت کوین میتواند توسط چندین ماینر انتخاب شود و در بلاک آنها قرار بگیرد. مسافرین هماکنون در اتوبوسها نشستهاند و منتظرند که رانندگان حرکت خود را به سمت یک مقصد نهایی آغاز کنند. این مقصد نیز در واقع همان تایید شدن تراکنش است.
با آغاز مسابقهای که ماینینگ یا استخراج نام دارد، رانندگان اتوبوس تلاش میکنند که سریعتر از بقیه، تراکنشهایشان را به مقصد برسانند؛ زیرا راننده اولی که موفق به انجام این کار شود، پاداش خوبی از شرکت واحد اتوبوسرانی (شبکه بیت کوین) دریافت خواهد کرد.
همچنین بخوانید: آیا شبکه بیت کوین کفاف عمر این ارز دیجیتال را میدهد؟
بیت کوین چیست؟ ماینرها پس از انتخاب تراکنش و قرار دادن آن در بلاکهایشان، در رقابتی که استخراج نام دارد و لازمهاش مصرف انرژی و صرف توان پردازشی است، مشغول حل کردن معمای ریاضی بلاک میشوند. این معمای ریاضی از کنار هم گذاشتن تراکنشها و عبور آنها از فرایندهای رمزنگاری به نام توابع هش، به وجود میآید. حل کردن این معماها کار دشواری است که با سختافزارهای کامپیوتری و دستگاههای مخصوصی که ماینر یا ایسیک نام دارند، انجام میشود. یافتن پاسخ این مسائل ریاضی در نهایت به تایید شدن تراکنشهای قرار گرفته در آن بلاک منجر میشود.
پس از یافتن معمای ریاضی، بلاک مورد نظر در کنار سایر بلاکهایی که پیش از این حل شدهاند، با یک ترتیب زمانی قرار گرفته و زنجیرهای به هم پیوسته از بلاکها شکل میگیرد که در واقع مفهوم بلاک چین یا زنجیره بلاکها را نشان میدهد.
به فرایند تایید تراکنش به وسیله یافتن معمای ریاضی، فرایند اثبات کار (Proof of Work) نیز گفته میشود. اما ماینرها برای انجام تمام این کارها که شامل تهیه سختافزارهای مخصوص و مصرف برق است، به یک انگیزه نیاز دارند. چه انگیزهای ماینرها را به فعالیت در شبکه وا میدارد؟
بیت کوین از کجا میاد؟
پاسخ این سوال که بیت کوینها توسط چه کسی ساخته میشوند با اینکه انگیزه ماینرها برای فعالیت در شبکه چیست، یکی است. اولین استخراجکنندهای که در شبکه زودتر از بقیه موفق شود معمای ریاضی بلاک را پیدا کند، پاداشی معادل واحدهای پولی خود شبکه یعنی همان بیت کوین دریافت میکند. این پاداش برای ماینرها از دو منبع اساسی تامین میشود:
کارمزد یا هزینه تراکنشها که توسط کاربران مشخص شده است.
پاداش بلاک که پس از حل بلاک، به استخراجکننده برنده تعلق میگیرد.
تراکنشهای بیت کوین رایگان نیستند و کاربران برای جلب توجه ماینرها برای تایید کردن تراکنشهایشان، باید مبلغ مشخصی بیت کوین را به عنوان هزینه و کارمزد آن تعیین کنند. ماینرها نیز به طور منطقی به انتخاب تراکنشهایی علاقه نشان میدهند که کارمزدشان نسبت به بقیه بالاتر است.
پس یافتن پاسخ بلاکها، منجر به آزاد شدن بیت کوینها در شبکه میشود. زمان حدودی اضافه شدن هر بلاک به شبکه نیز حدود ۱۰ دقیقه است. از طرفی پس از دورههای زمانی حدودا ۴ ساله، تعداد بیت کوینهایی که به واسطه ماینرها در شبکه آزاد میشوند هم کاهش مییابد. در حال حاضر بیش از ۱۸ میلیون از ۲۱ میلیون واحد بیت کوین در شبکه استخراج شده است.

چه عواملی قیمت آن را تعیین میکنند؟
همانطور که گفته شد، قیمت بیت کوین در حالت کلی توسط نیروهای عرضه و تقاضا تعیین میشود. اما به صورت جزئیتر تعدادی از عوامل وجود دارند که میتوانند بر روی آن تاثیرگذار باشند. برای نمونه قانونگذاریها و ممنوع اعلام کردن استخراج یا خرید و فروش بیت کوین در یکی از کشورهای بزرگ از نظر اقتصادی، میتواند بر روی قیمت آن تاثیرگذار باشد. وضعیت توسعه، تصمیمات توسعهدهندگان، رویدادها و اتفاقات مهم و موردانتظار نیز از جمله عوامل دیگری هستند که میتوانند بر روی قیمت بیت کوین اثر بگذارند.
البته بازار ارزهای دیجیتال به دلیل عدم بلوغ کافی و قرار داشتن در مراحل ابتدایی خود، هنوز نوسانات زیادی دارد و از طرفی گاهی اوقات با عرضه یا تقاضاهای صورت گرفته توسط نهنگها تغییرات شدیدی را تجربه میکند. نهنگها سرمایهگذاران بزرگی هستند که مقدار بسیار زیادی بیت کوین دارند و فعالیت آنها در بازار موجب تکان خوردن شدید قیمتها میشود؛ درست مانند حرکت والها در اقیانوس که در اطراف خود تلاطم زیادی به وجود میآورند.
بیت کوین چیست؟ پارت ۲
دلایل افزایش قیمت
تعدادی از عوامل موثر که از آنها یاد کردیم، تاثیر مثبتی بر روی قیمت بیت کوین میتوانند داشته باشند. برای نمونه ارائه محصولات مالی بیشتر نظیر قراردادهای آتی و ETFها، توجه سرمایهگذاران مختلف و بزرگ را میتواند به سمت آن جلب کند. قانونگذاریهای مثبت در این حوزه نیز میتواند به نفع قیمت بیت کوین تمام شود. از سوی دیگر این ارز دیجیتال زادهی بحران مالی سال ۲۰۰۸ است به همین خاطر هر شرایطی که به بیثباتی اقتصادی در سطح جهانی منجر شود، میتواند توجهات را به سمت بیت کوین به عنوان ابزاری که توانایی ذخیره ارزش دارد جلب کند. بیثباتیهای اقتصادی میتوانند نشأت گرفته از جنگهای داخلی، تورمهای فزاینده و مهارنشدنی و مسائل ژئوپلیتیک باشند.
اگر از جنبه کلی به قضیه نگاه کنیم، عواملی که باعث کاهش عرضه و افزایش تقاضا میشوند را نیز میتوان به عنوان دلایل رشد قیمت دانست. میزان تولید بیت کوین یا آزاد شدن آن در شبکه توسط استخراجکنندگان، متغیری است که از دست ماینرها و افراد دیگر خارج است و در قوانین شبکه نوشته شده است. نرخ استخراج، در هر ده دقیقه برای یک دوره ۴ ساله، یک میزان ثابت است، با این حال ورود بیت کوینهای استخراج شده به صرافیها و محل خریدوفروش است که میتواند به عنوان عرضهی تاثیرگذار شناخته شود.
همچنین بخوانید: وضعیت نهنگهای بیت کوین در نزدیکی هاوینگ؛ خروج از فاز هودل؟
برای همین هم وقتی قیمت از مقدار خاصی کمتر میشود، هزینهای که استخراجکنندگان در قبال به دست آوردن بیت کوین متحمل میشوند افزایش مییابد و فروش آن توسط استخراجکنندگان کاهش مییابد. دلایل دیگری که میتوانند سبب افزایش تقاضا و به تبع آن بالا رفتن قیمت شوند، کاربردی شدن بیت کوین و پذیرش هر چه بیشتر آن توسط کسبوکارها و مردم است. برای نمونه در صورتی که کسبوکارهای مطرحی مثل آمازون یا اپل بیت کوین را به عنوان روش پرداخت بپذیرند، این مسئله میتواند موجب رشد قیمت این ارز دیجیتال شود.
دلایل کاهش قیمت
در مقابل عواملی که میتوانند باعث افزایش قیمت شوند، دلایل و اتفاقات دیگری هم هستند که کاهش قیمت بیت کوین را رقم میزنند. اعلام ممنوعیتهای استخراج و خریدوفروش به همراه خبر رد شدن محصولات مالی مثل ETFها، از مهمترین عواملی هستند که قیمت این پول دیجیتال در دورههای زمانی کوتاهمدت میتواند تحت تاثیر آنها قرار بگیرد.
توسعهدهندگان نیز با تصمیماتشان میتوانند بر روی روند توسعه شبکه تاثیرگذار باشند. برای نمونه در صورتی که تصمیمات گروهی از توسعهدهندگان با گروهی دیگر مغایرت داشته باشد، این اتفاق میتواند به جدایش آنها از هم ختم شود و به اصطلاح به یک فورک منجر گردد. فورکها یا جدایشها معمولا در بلندمدت تاثیرات بدی بر روی قیمت یک ارز دیجیتال میگذارند.
اما شاید مهمترین عامل کاهش قیمت، ترس معاملهگران و سرمایهگذارانش باشد که دلیل آن هم به جو روانی بازار برمیگردد. حرکت نهنگها و کاهش عمدی قیمت توسط آنها از دلایل دیگری است که با هدف خارج کردن معاملهگران کوچک از بازار انجام میشود.

نمودار قیمت
اولین دادههای نمودار قیمت بیت کوین به اواسط سال ۲۰۱۰ برمیگردد که با قیمت نزدیک به یک سنت (۰.۰۱ دلار) در آن زمان معامله میشد. این ارز دیجیتال از ابتدای پیدایش خود شاهد چرخههای قیمتی صعودی و نزولی متعددی بوده است. بر همین اساس در دورههای زمانی خاصی قیمت بیت کوین در حالت صعودی قرار داشته که به آن بازار صعودی و در دورههای زمانی دیگری نیز در حالت نزولی و کاهش قیمت بوده که به آن بازار نزولی گفته میشود.
در اولین چرخه صعودی بین سالهای ۲۰۱۰ تا اواسط ۲۰۱۱، بیت کوین از حدود یک سنت تا ۳۰ دلار افزایش یافت که بیانگر یک رشد ۳,۰۰۰ برابری بود. قیمت این ارز دیجیتال پس از این افزایش نجومی، کاهش شدیدی را تجربه کرد؛ بطوریکه از اواسط سال ۲۰۱۱ تا اواخر همان سال، شاهد یک کاهش ۹۵ درصدی از ۳۰ دلار به ۲ دلار بود.
چرخه صعودی دوم با حرکت از قیمت ۲ دلار و رشد ۶۰۰ برابری آن تا مرز ۱,۲۰۰ دلار همراه بود. این روند صعودی از اواخر ۲۰۱۱ شروع شد و تا پایان سال ۲۰۱۳ ادامه داشت. پس از این رشد شدید، قیمت با سقوط ۸۶ درصدی تا حدود ۱۶۵ دلار کاهش یافت و تا اواخر ۲۰۱۵ در بازار نزولی به تله افتاد.
چرخه صعودی سوم بیت کوین از اوایل سال ۲۰۱۶ آغاز شد و بیت کوین را در دسامبر ۲۰۱۷ تا مرز قیمت ۲۰,۰۰۰ دلار هدایت کرد. این رشد تقریبا صد برابری در سال ۲۰۱۸ متوقف شد و هماکنون نشانههای محکمی از آغاز چرخه صعودی چهارم در نمودار قیمت به چشم میخورد.
بیت کوین چیست؟ پارت ۲
ارزش ذاتی بیت کوین چقدر است؟
ارزش ذاتی بیشتر یک مفهوم فلسفی است و به همین خاطر نمیتوان آن را کاملا به یک دارایی نسبت داد. منتقدین میگویند این ارز دیجیتال که متشکل از صفر و یکهای باینری است، ارزش ذاتی ندارد. طلا معروفترین مثال برای یک دارایی ست که در طول تاریخ ارزشمند بوده (و هنوز هم هست) و در دوران مختلف از آن برای حفظ ارزش استفاده شده است. البته طلا کاربردهای دیگری هم دارد و از آن در صنعت و جواهرسازی استفاده میشود.
بیت کوین چیست؟ در صورتی که بیت کوین را هم به خاطر برخی ویژگیهایش مثل محدود بودن و جعلناپذیری دارای ارزش ذاتی بدانیم و از آن به عنوان ابزاری که ارزش را در طول زمان حفظ میکند استفاده کنیم، شاید بتوان ارزش معادل آن را با داراییهایی مانند طلا مقایسه کرد. تخمین زده میشود که در سال ۲۰۱۹، حدود ۱۹۰ هزار تن طلا استخراج شده و ۵۴ هزار تن طلا زیر زمین به صورت دست نخورده باقی است. با این حساب اگر کل ذخایر طلای دنیا ۲۴۴ میلیون کیلوگرم باشد، اگر قابلیت یکسان ذخیره ارزش آن را با بیت کوین مقایسه کنیم، باید هر بیت کوین معادل ۱۱.۶ کیلوگرم طلا ارزش داشته باشد. هرچند این ارزشگذاری دقیق نیست و نباید ملاک محاسبات قرار گیرد.

چگونه بیت کوین بخریم؟
خرید بیت کوین از سایتهای فروشنده و یا بهطور مستقیم از طریق افراد دیگر انجام میپذیرد. شما می توانید با روشهای مختلفی مانند کارتهای اعتباری، حسابهای اینترنتی و یا حتی با سایر ارزهای دیجیتال، از سایتها یا افراد حقیقی، بیت کوین بخرید.
برای خرید بیت کوین باید فرایند زیر را طی کنید:
نصب کیف پول
پیدا کردن یک فروشنده معتبر (سایت یا فرد حقیقی)
واریز پول به حساب فروشنده و دادن آدرس کیف پول برای دریافت بیت کوین (بعضی از سایتها خودشان دارای کیف پول هستند)
انتقال بیت کوین
در هنگام خرید بیت کوین، از شما درخواست احراز هویت با مدارک شناسایی خواهد شد و دلیل آن هم برای جلوگیری از کلاهبرداری و پولشویی است.
آیا باید Bitcoin بخرم؟
بیت کوین چیست؟ پارت ۲ : اگر در اطرافیان خود کسی را میشناسید که درباره بیت کوین و مسائل مربوط به آن زیاد صحبت میکند، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که «آیا باید من هم بیت کوین بخرم و از قافله جا نمانم؟».
تنها یک نگاه به نمودار همیشه صعودی این ارز دیجیتال در تاریخ چند سالهاش کافی است تا شما را به این فکر وا دارد که بیت کوینِ امروز، همواره ارزشمندتر از دیروز است. اما این یک تفکر اشتباه است و میتواند شما را به دردسر هم بیاندازد. معمولا این موضوع در میان مردم و رسانهها زمانی داغ میشود که قیمت بیت کوین به صورت شدید افزایش مییابد. چنین افزایشهای قیمتی طیف جدیدی از مردم را با این پدیده آشنا میکند و تعداد بسیاری از آنها در اوج قیمت اقدام به خرید میکنند. نتیجه چنین موج خریدی همانطور که بارها مشاهده شده، تجربه ضررهای هنگفت و از دست دادن سرمایههای زیاد بوده است.
همچنین بخوانید: چرا اکنون میتواند زمان خوبی برای خرید بیت کوین باشد؟
علاوه بر این، شما باید چیزی که میخرید را بشناسید و با آن آشنا باشید. پس تصمیم شما برای خرید و سرمایهگذاری، از باوری ناشی میشود که نسبت به آینده این فناوری دارید. در نهایت باید ابتدا بیت کوین را بشناسید، ابهاماتتان را در رابطه با آن برطرف کنید و اگر معتقدید که پتانسیل تبدیل شدن به پول آینده و تحقق اهدافش را دارد، در زمان مناسب آن را بخرید!
آیا با آن میتوان چیزی خرید؟
استفاده از بیت کوین برای خرید کالا و خدمات در حال افزایش است. یکی از مزیتهای این ارز دیجیتال فراهم کردن امکان خرید برای کاربران کشورهای تحت تحریمهای مالی مانند ایران است که کاربران به وسیله آن میتوانند بدون نیاز به پیپال و کارتهای اعتباری، سرویس مورد نظر خود را خریداری کنند. برای مثال کاربران میتوانند هماکنون برای خرید دامنههای اینترنتی، بازیهای ویدیوئی، گیفت کارتها و غیره از بیت کوین استفاده کنند.

بیت کوین چیست؟
همچنین قابلیت خرید با بیت کوین در رستورانها و فروشگاهها نیز در سطح جهانی در حال گسترش است اما هنوز تعداد انگشت شماری از این کسبوکارها در داخل ایران اقدام به پذیرش بیت کوین کردهاند.
یکی از موانعی که پذیرش بیت کوین را در کسبوکارهای مختلف دشوار کرده، کند بودن تراکنشهای آن است که مشتریان برای تایید آن نیاز دارند زمان زیادی را صبر کنند. شبکه لایتنینگ از جمله راهکارهایی است که استفاده از آن سبب انجام سریع تراکنشها میشود.
بیت کوین را چگونه نگهداری کنیم؟
برای ذخیره یا نگهداری بیت کوین نیازی به افتتاح حساب در بانکها یا شرکت خاصی ندارید. در این فضا شما بانک خودتان هستید.
یک کیف پول، ابزاری برای نگهداری، ارسال و دریافت بیت کوین است. کاربران میتوانند با توجه به شرایط و نیازهایشان از انواع مختلف کیف پول بیت کوین استفاده کنند. کیف پولهای موبایل، دسکتاپ، تحت وب، کیف پولهای کاغذی و سخت افزاری از جمله این موارد هستند.
کیف پولهای موبایل، دسکتاپ، تحت وب و کاغذی رایگان هستند و کاربران میتوانند آنها را به راحتی دانلود و نصب کنند. اما کیف پولهای سخت افزاری به دلیل فیزیکی بودن، باید خریداری شوند.
شما میتوانید با مراجعه به سایت رسمی بیت کوین و یا انتخاب بخش کیف پولها در سایت ارزدیجیتال، تعدادی از کیف پولهایی که بیت کوین را پشتیبانی میکنند، مشاهده کنید.
بیت کوین چیست؟ پارت ۲ : توجه داشته باشید که تراکنشها قابل برگرداندن نیست و شبکه زیر نظر هیچ سازمانی قرار ندارند. به همین دلیل، حتما از کیف پول خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و کلمات بازیابی را در محل مطمئنی نگهداری کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل برای دستگاهی که کیف پول روی آن نصب است، بتوانید مبالغ خود را روی دستگاه دیگری بازیابی کنید. همچنین به هیچ عنوان رمزعبور یا کلید خصوصی کیف پول خود را در اختیار شخص دیگری قرار ندهید.
چگونه میتوان Bitcoin به دست آورد؟
به دست آوردن رایگان هر چیز گرانبهایی لذت بخش است و بیت کوین به عنوان یک شیء مجازی گرانبها از این قاعده مستثنی نیست. تبلیغاتی که تحت عنوان کسب بیت کوین رایگان و کسب درآمد با بیت کوین این روزها اینترنت را پر کرده، شما را بیش از پیش به امتحان کردن شیوههای مختلفی که در این مطالب بیان شده وا میدارد. اما در یک کلام باید بگوییم که این کارها چیزی بیش از اتلاف وقت و گاهی اوقات کلاهبرداری نیست!
بیت کوین چیست؟ نصب مرورگری که به شما بیت کوین میدهد، استخراج ابری بیت کوین و سر زدن به سایتی که با مشاهده تبلیغاتش بیت کوین دریافت میکنید، همه و همه چیزی جز تلف کردن وقت ارزشمندتان نیست؛ حتی گاهی اوقات این افراد یا سایتها شما را به سمت تلههای پهن شده هدایت میکنند و در نهایت قربانی کلاهبرداری آنها میشوید. پس حواستان را خوب جمع کنید!
به دست آوردن بیت کوین از طریق استخراج آن مستلزم خرید دستگاههای مخصوص یا ماینر بیت کوین است که باید برای این کار هزینه کنید. روش دیگری که میتوانید با آن بیت کوین به دست آورید، خرید آن از سایتها یا افراد معتبر است.

آیا بیتکوین را میتوان هک کرد؟
اگر بخواهیم پاسخ دقیقی به این پرسش داشته باشیم، برای هر شبکهای یک راه نفوذ وجود دارد. روی کاغذ هر نوع رمزنگاری قابل شکستن است، اما میتوان گفت که هک کردن شبکه و دوبار خرج کردن بیت کوین بنا به گستردگی شبکه و منفعت استخراجکنندگانش در عملکرد صحیح (و نه خرابکارانه) سبب جلوگیری از وقوع این اتفاق میشود. شبکه اصلی بیت کوین تاکنون هک نشده و دوبار خرج کردن تاکنون در آن اتفاق نیفتاده است. وقوع این حادثه میتواند به نوعی به اعتبار این ارز دیجیتال لطمه بزند و موجب افت ارزش آن شود.
کیف پولها و صرافیها میتوانند هک شوند و تا به حال چندین هک بزرگ در این زمینه رخ داده است اما خود شبکه بیت کوین تاکنون مشکل جدی از بابت امنیت نداشته است. این موضوع را میتوان با اینترنت مقایسه کرد. هک شدن یک وبسایت روی اینترنت به معنای هک شدن خود اینترنت نیست.
چند راه مختلف برای هک کردن شبکه بیت کوین وجود دارد که مهمترین آن حمله ۵۱ درصد است. این حمله نیاز به تجهیزات ماینینگ قدرتمند دارد به طوری که بتوان بیش از ۵۰ درصد از قدرت پردازش شبکه را تصاحب کرد. به دلیل گستردگی شبکه و هزینه بالای حمله دوبار خرج کردن، هیچ انگیزهای برای این کار وجود ندارد و میتوان آن را تقریبا غیرممکن دانست.
حمله ۵۱ درصدی چیست؟
بیت کوین چیست؟ پارت ۲ : حمله ۵۱ درصدی یکی از انواع حملات است که فرد مهاجم، کنترل بیش از نصف قدرت شبکه را در دست میگیرد. از آنجا که تایید تراکنشها در شبکه بیت کوین برعهده ماینرها یا همان دستگاههای استخراج است، کنترل بیش از نصف قدرت این دستگاهها موجب میشود تا احتمال تایید شدن تراکنشها و ساختن بلاکها به دست یک نفر افزایش یابد.
در صورتی که یک فرد یا گروه خاص بتواند بیشتر تراکنشها را تایید کند، قادر به انجام حمله دوبار خرج کردن خواهد بود.
بیت کوین چیست؟ این حمله بدین صورت است که فرد مهاجم ارز دیجیتال خود را در قالب یک تراکنش و در ازای پول، کالا یا خدمات انتقال میدهد. پس از آن فرد مهاجم که کنترل تایید تراکنشها و ساختن بلاکها را به دست گرفته، سریعتر از بقیه شروع به ساختن بلاکها میکند. یکی از قوانین بیت کوین و ارزهای دیجیتال این است که طولانیترین زنجیره که بیشترین بلاک ساخته شده را دارد، به عنوان زنجیره معتبر شناخته میشود. در صورتی که مهاجم زودتر از بقیه بتواند این زنجیره را بسازد و تراکنش اول خود را در بلاکها قرار ندهد، موفق به اجرای دوبار خرج کردن یا حمله ۵۱ درصدی میشود.
آیا کامپیوترهای کوانتومی یک تهدید به شمار میآیند؟
از کامپیوترهای کوانتومی به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدها برای ارزهای دیجیتال و بلاک چین یاد میشود اما این تهدید تا چه حد جدی است؟
کامپیوترهای کوانتومی بنا به ساختار متفاوتی که دارند، قادر به پردازش عملیات بسیار بیشتری نسبت به کامپیوترهای امروزی هستند. رمزنگاری بیت کوین به گونهای است که امکان به دست آوردن کلید خصوصی (که همان نقش رمزعبور حساب کیف پول را دارد) را از طریق حدس زدن غیرممکن کرده است. اما کامپیوترهای کوانتومی به خاطر قدرت پردازشی بسیار بالایشان میتوانند برای فناوریهای مبتنی بر رمزنگاری یک تهدید محسوب شوند.
بسیاری از اطلاعات حساس و فوق محرمانه مانند موقعیت زیردریاییهای حامل موشکهای هستهای و غیره برای امنیت خود از رمزنگاری بهره میبرند. به همین خاطر هم احتمالا بیت کوین آخرین گزینهای است که کامپیوترهای کوانتومی اگر هم بخواهند، برای شکستن آن سراغش میروند. با این حال رمزنگاری بیت کوین به گونهای است که قدرت فعلی کامپیوترهای کوانتومی تا شکستن آن فاصله بسیار زیادی دارند.

آینده Bitcoin به چه صورت خواهد بود؟
اینکه بیت کوین در آینده به عنوان پولی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که اسکناسهای کاغذی امروز ما در برابر آن مضحک به نظر میرسند یا به عنوان یک فناوری که در زمان خودش سروصدایی به پا کرده بود و سپس به فراموشی سپرده شد، به باور و اعتماد مردم نسبت به بیت کوین بستگی دارد. پذیرش این ارز دیجیتال از ابتدای تاریخ خود همواره در حال رشد بوده و تداوم این مسیر محتملترین گزینه به نظر میرسد. استفاده از بیت کوین به عنوان ابزاری که قادر به ذخیره ارزش در طول زمان است، در کنار استفاده از آن به عنوان واسطه پرداخت یا همان پول رو به افزایش است، اما در کنار تمامی این موارد بیت کوین مشکلاتی هم دارد که میتواند سرعت پذیرش آن را بکاهد و در بدترین حالت مانعی برای فراگیر شدنش باشد.
این ارز چه مشکلاتی دارد؟
یکی از مهمترین مشکلاتی که بیت کوین با آن مواجه است، سخت بودن درک آن و ارائه مفاهیم کاملا جدیدی است که در حوزههای مختلف علوم کامپیوتر، اقتصاد، نظریه بازیها و چندین بخش دیگر وجود دارند. برای همین اگر تازهکاری هستید که میخواهید با این حوزه آشنا شوید، باید بگویم که مسیر سخت اما دلپذیری پیشرویتان است!
تراکنشهای بیت کوین در مقایسه با تراکنشهای بانکی و پرداختهای روزانهای که انجام میدهید، کند هستند. میانگین زمان ده دقیقهای که برای تایید تراکنشها باید منتظر بمانید، هرچند امنیت سیستم را افزایش داده اما از سوی دیگر از راحتی کار کاسته است. البته برای این مشکل راهکارهایی مثل لایتنینگ به وجود آمدهاند که با استفاده از آنها میتوان تراکنشهای آنی با بیت کوین انجام داد.
بیت کوین چیست؟ پارت ۲ : بیت کوین به دلیل اینکه یک پدیده جدید است، با مشکلات قانونگذاری متعددی در کشورهای مختلف روبرو بوده است. برخی کشورها مانند ژاپن به سمت قانونگذاری و پذیرش آن به عنوان یک ارز پیش رفتهاند و تعداد دیگری از کشورها خرید و فروش و استفاده از آن را ممنوع اعلام کردهاند. در کنار آنها نیز تعداد بسیار بیشتری از کشورها هنوز موضع کاملا مشخصی در قبال ارزهای دیجیتال اتخاذ نکردهاند.
کارمزد و هزینه تراکنشهای بیت کوین هم بیشتر اوقات به اندازهای است که استفاده از آن را در پرداختهای خرد دچار مشکل میکند. البته راهکار یکسانی برای این موضوع وجود دارد که استفاده از شبکه لایتنینگ است.
آیا بیت کوین قانونی است؟
تاکنون دولت های زیادی از جمله ایران درباره بیت کوین موضع روشن و مشخصی اتخاذ نکردهاند اما این مسئله بدین معنا نیست که این پول دیجیتال غیرقانونی است و استفاده یا خریدوفروش آن جرم تلقی میشود. در چند کشور مانند ایالات متحده، کره جنوبی، ژاپن ، هنگکنگ، مالت و مالزی صرافیها به صورت قانونی و رسمی در حال فعالیت هستند.
بعضی از دستگاههای قضایی مانند چین ارزهای دیجیتال را قانونی نمیدانند اما از نظر اجرایی عموم مردم میتوانند از آن استفاده کنند. البته به دلیل رشد صرافیها، صنعت ماینینگ و کسبوکارهای مرتبط، به احتمال زیاد در آینده قوانین جامعی برای این حوزه تعیین خواهد شد.
از سوی دیگر بیت کوین نوعی پول است. پولی که دارای ارزش متغیر است و مانند کالاهای دیگر، میتواند برای فعالیتهای مجرمانهای مثل پولشویی یا خرید و فروش کالاهای غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرد. با این حال پیگیری جرائم انجام شده با بیت کوین غیرممکن نیست. یکی از نمونههای موفق قانونگذاری بیت کوین، کشور ژاپن است. دولت توانسته با ثبت صرافیها و ارسال بخشنامههای مالی به آنها از بروز پولشویی و کلاهبرداری تا حد زیادی جلوگیری کند.

اینستاگرام ارز ۷۲۴